SPORTSHOWROOM

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (Type)

  • Technologie

  • Stijl

  • Sport

  • Kleur

  Nike Air Force 1 Type

  19 artikelen

  Een zeldzaam ontwerp met buitengewone eigenschappen.

  Air Force 1 Type

  De Nike Air Force 1 Type is onderdeel van de N. 354 serie - een collectie modellen die gemaakt zijn om het vermogen van het merk om te innoveren te weerspiegelen door het verleden en heden van Nike te eren. Hij is voorzien van de rubberen buitenzool van de AF1 met zijn concentrische cirkelgrip en een Air tussenzool. Naast deze klassieke kenmerken is de sneaker bezaaid met boeiende details.

  Een groot, geruit paneel loopt helemaal rond de voorkant van de voet en overbrugt de middenzool en de teen van het bovenwerk. Naar achteren bewegend zijn de middenvoet en de achterste segmenten aan elke kant verschillend. De laterale middenvoet is een massief deel met de N. 354 tekst in een handgeschreven lettertype, maar zonder swoosh. Daarboven zit een strook materiaal die direct aan de eyestay vastzit en het stiksel onderbreekt dat de rest van dit kenmerk omzoomt. Het kwartpaneel is ook massief, maar aan de andere kant van de hielstrook wordt het doorzichtig langs de mediale flank van de schoen. Een doorschijnende swoosh is bedekt met een band van materiaal die de midden- en achterkant scheidt, terwijl daaronder het stiksel zichtbaar is. Een gezwollen rechthoek met ronde randen breidt zich ook uit aan de mediale zijde, net onder de oogbuis, voor een merkwaardig ontwerpaspect.

  Een van de meest opvallende onderdelen van het Air Force 1 Type is de band die de hiel omsluit. Deze band wordt op zijn plaats gehouden door een lus aan de mediale zijde, is bevestigd met klittenband en kan worden versteld om de pasvorm aan te passen aan de voeten van de drager. Het binnenwerk is te zien door de transparante delen van de sneaker - vier flywire kabels zijn zichtbaar vanaf het uiteinde van de band naar de middenvoet, waar ze in de schoen zakken en over de voet wikkelen, onder de veters, voor een goede pasvorm.

  De zachte, rekbare tong van het AF1 Type heeft ook een karakteristiek uiterlijk. Hij is bezaaid met ronde inkepingen, elk met een kleine perforatie in het midden, waardoor hij ongelooflijk ademend is. Aan de achterkant heeft het stevige hielstuk geen duidelijke stiksels langs de onderrand, zodat er ruimte is voor de hielband. Hier is ook het originele merk van het Air Force 1 Type te zien - een dunne swoosh met een gespleten staarteinde dat eruit ziet alsof het erop getekend is. Het verschijnt opnieuw aan het uiteinde van de hielband, terwijl een laatste kleine swoosh in de bovenste hoek van de tong is gedrukt.

  Binnenin de AF1 Type legt de binnenzool de inspiratie voor de ontwikkeling uit. In hoofdletters staat "Het 'AF1-Type' ontwerp is gebaseerd op een prototype Nike Air Mowabb uit 2001" en eindigt in een andere geschetste swoosh. Dit laatste detail vat de essentie van het N. 354 project samen en bewijst dat het model een waar eerbetoon is aan Nike's verleden.

  Rank de Nike Air Force 1 Type
  (10)

  SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

  Doorgaan

  Kies je land

  Europa

  Amerika

  Aziatisch-Pacifisch

  Afrika

  Midden-Oosten