SPORTSHOWROOM

Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Stijl

  • Model (PLT.AF.ORM)

Air Force 1 PLT.AF.ORM

De Nike Air Force 1 PLT.AF.ORM is een Low sneaker die is gemaakt als model voor vrouwen. Hij maakt gebruik van een andere leestvorm die taps toeloopt naar de teen, waardoor hij beter aansluit. Het meest opvallende kenmerk is de versterkte middenzool die naar de hiel toe oploopt in twee op elkaar gestapelde lagen, die demping bieden voor meer zachtheid en comfort en extra hoogte. Tussen de twee lagen ligt een diepe groef met grote Air-letters in reliëf tussen twee dikke, verhoogde lijnen, waarvan er een rond de hiel loopt. Onder de voet worden ronde inkepingen die breed en diep zijn afgewisseld met ondiepe, smalle inkepingen om de profielpatronen in de buitenzool te vormen, wat zorgt voor klassieke AF1-tractie. Terug op de middenzool omcirkelt de stiknaad aan de bovenkant alleen het teenuiteinde van de schoen en eindigt net onder de oogboog waar de verlengde middenzool omhoog begint te buigen.

Op het bovenwerk van de Air Force 1 PLT.AF.ORM is de plaatsing van de stiksels en de verschillende leren overlays gewijzigd, waarbij het mediale middenvoetpaneel op dezelfde hoogte is geplaatst als het achterste gedeelte en ermee is verbonden via zigzagstiksels. Ondertussen zijn de laterale middenvoet en achterpanelen horizontaal in tweeën gedeeld door een uitgesneden deel dat zich helemaal uitstrekt langs de bovenkant van de swoosh tot aan het hiellipje. Bij schoenen zoals de Triple White hebben het uitgesneden deel en de swoosh dezelfde kleur, terwijl bij schoenen zoals de Fossil de kleuren verschillen - wit bij de swoosh en beige bij de uitsnede. Een paar brede stiksels bevestigen het oogstuk aan de achtervoet en een korte naad geflankeerd door stippellijnen verbindt de twee helften van dit paneel in het midden van de hiel.

Aan de laterale kant is de lange, slanke swoosh naar voren verplaatst, beginnend net achter de toebox voordat hij onder de lijn van de middenzool duikt en eindigt bij de hielpatch. De mediale swoosh begint daarentegen verder naar achteren, rond de middenvoet, waarbij het ene uiteinde verdwijnt onder het leren voorvoetpaneel en het andere onder het hiellipje. Zorgvuldige stiksels trekken een lijn over de swoosh aan de mediale zijde, waarbij de onderste rand net achter de naad tussen de middenvoet en het achterpaneel komt en vervolgens oversteekt naar het hiellipje om aan te geven waar de swoosh zou worden voortgezet. De verlengde punt aan de voorkant van elke swoosh beweegt onder de golvende rand van de eyestay, maar het stiksel dat elke swoosh op zijn plaats houdt, behoudt de klassieke vorm van het logo.

Naast deze openlijke veranderingen heeft de Nike Air Force 1 PLT.AF.ORM een aantal subtiele creatieve accenten. Ten eerste is er een keurige rij stiksels op een paar millimeter van de onderkant van het vergrote hiellipje, waardoor er een klein flapje leer uitsteekt. Elders siert een stijlvolle dubrae, die normaal gesproken in glanzend zilver wordt geleverd, het teenuiteinde van de veters. Het draagt een elegante rechthoekige compositie over het gladde metalen oppervlak, met een kleine swoosh in de bovenhoek. Daaronder is AF1 tekst gestikt aan de voorkant van de oogschelp, wat kenmerkend is voor andere merkelementen die de AF1 PLT.AF.ORM bedekken. Nike Air letters zijn geborduurd op het hielstuk en de tong, terwijl de binnenzool de releasedatum van de originele Air Force 1 eert door middel van een nette tekst met de tekst "AF1.EST.1982". Bij sommige versies, zoals de overwegend zwarte Anthracite colourway, komt dit opschrift overeen met de kleur van het bovenwerk, maar bij edities zoals Coral Chalk verschillen de twee elementen van kleur. Deze iteratie heeft felroze borduursel tegen een witte achtergrond. Dan zijn er nog de schoenen waarvan de binnenzolen een meer unieke versiering hebben, waaronder de opvallende afbeelding op de "Smiley" PLT.AF.ORM LV8 en het ingetogen Oil Green model, waarvan de rijke groene Nike letters boven een eenvoudige swoosh op de hiel, binnenzool en tong zitten. Tot slot bevat de toebox op alle edities een reeks kleine perforaties in een piramidepatroon dat naar de voorkant van de voet wijst, als klap op de vuurpijl van een damessneaker boordevol intrigerende details.

Rank de Nike Air Force 1 PLT.AF.ORM
(20)

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Aziatisch-Pacifisch

Afrika

Midden-Oosten