SPORTSHOWROOM

Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (Sage)

  • Stijl

Air Force 1 Sage

De Nike Air Force 1 Sage is een vrouwspecifiek ontwerp gemaakt door vrouwen. Door de grote platform tussenzool springt hij er meteen uit en zit hij 35% hoger dan de meeste andere AF1's. Aan de onderkant heeft de buitenzool het typische concentrische cirkelprofiel waar het origineel bekend om stond, maar alleen de bredere groeven - de dunnere zijn opgevuld, waardoor hij voller aanvoelt. Ondertussen heeft de wigvormige tussenzool de Air letters in reliëf op de laterale hiel en de gelijkwaardige demping binnenin behouden.

Het bovenwerk is sober, met de stiksels rond de toebox en tussen de overlays volledig verborgen. Er zijn ook minder segmenten - een aan de voorkant die het hele bovenwerk combineert, met een andere erachter die zich uitstrekt rond de hiel en omhoog gaat over het hoogste oogje aan weerszijden. Aan de andere kant van de veters is het laagste veteroogje in de toebox geplaatst en zijn er in totaal maar vijf aan elke kant. Samen met het feit dat er geen eyestay is, geeft dit de Air Force 1 Sage een aparte look. Veel Sage sneakers zijn versierd met krachtige colour-blocking, bijvoorbeeld de lichtgroene Olive Aura en de dieppaarse True Berry, die beide een suède bovenwerk hebben bovenop een witte rubberen zool. Deze volledig witte zool is ook gebruikelijk, hoewel er uitzonderingen zijn zoals de Cool Grey, die een buitenzool van gum heeft onder een witte tussenzool en stijlvol grijs bovenwerk.

In de voorvoet bevat de grote teen doos perforaties verdeeld in zeven lijnen die uitwaaieren vanaf de veters. Er is ook een boogvormig stiksel tussen de perforaties en de vetersluiting, een holle rechthoekige buis met AF1-schrift in reliëf. De kleur past vaak bij de rest van het bovenwerk, zoals bij de beige Desert Ore, maar modellen zoals de Triple White tonen een variatie tussen de twee elementen, waarbij de buitenkant volledig wit is en de dubrae zilver. Langs de zijkanten van de AF1 Sage loopt de klassieke Nike swoosh over de middenvoet, waarvan de staart in een lijn omhoog loopt naar het hielpaneel. Een opvallende uitzondering hierop is de LX Light Cream, die net als andere LX-modellen een plastic swoosh-omtrek heeft die via een aantal grote steken aan het bovenwerk is genaaid. Bij de hiel is er een brede patch met een dubbele band van stiksels langs de onderkant die in de bovenlijn plooit om een gladde naad te creëren.

De Air Force 1 Sage heeft ook zijn eigen merknaam - op de hiel en de tong is een Nike swoosh geplaatst naast AF-1 tekst met een karakteristiek streepje. Op de roze buitenkant van de Barely Rose sneaker is het hielmerk in zwart gedrukt en op de tong staat een meer traditionele Nike Air tekst, maar op de meeste Sage edities, zoals de Copper Moon, is het merk in reliëf in deze elementen van de schoen gedrukt. Er is ook een andere lay-out die te vinden is op modellen zoals de Celery colourway, waarvan de gele hiel patch hetzelfde embleem heeft, maar met alleen de omtrek gedebossed in de buitenkant.

De Nike Air Force 1 Sage Low is niet de enige Sage stijl of model die beschikbaar is, er is ook de Sage XX release. Dit minimalistische damesontwerp heeft veel kenmerken van de Air Force 1 Sage Low, zoals de verhoogde middenzool en de draaicirkelvormige buitenzool, maar is nog verder teruggebracht tot een slip-on sneaker. Hij heeft geen veters en het bovenwerk bestaat uit twee eenvoudige delen met een naad die over de bovenkant van de middenvoet loopt. Het achterste deel sluit direct aan op het hielpaneel aan de laterale zijde, wat leidt tot de aanwezigheid van een overlappende naad die langs de mediale rand van het paneel loopt voordat hij in een rechte hoek naar beneden draait richting de middenzool. De perforaties in de voorvoet zijn behouden, maar er is geen toebox, en er is een kleine geborduurde swoosh op de laterale flank samen met meer traditionele Nike Air tekst genaaid in de hiel en tong patches. Tot slot is de binnenzool versierd met cirkelvormige reliëfpatronen die de formaties op de buitenzool eronder weerspiegelen.

De Nike Air Force 1 Sage High en zijn Sage High LX tegenhanger wijken nog meer af van het uiterlijk van de AF1 Sage Low. Deze winterlaars heeft dezelfde versterkte zool als de andere Sage stijlen, maar het bovenwerk bestaat uit één stuk synthetisch materiaal dat doorloopt tot op het been voor extra bescherming tegen de elementen. Hij wordt geleverd met een paar enkelbandjes, waarvan de ene een gesp met AF1-logo heeft om hem vast te maken, terwijl de andere Nike Air-logo heeft naast de woorden "Force is Female". Deze kunnen worden vastgemaakt aan een lus die uit het driehoekige hielpaneel komt, waar een enkele swoosh op is gedrukt. Er loopt een lange ritssluiting van boven naar beneden langs de mediale zijde, waaraan een overdreven ritstrekker hangt. Een andere subtiele swoosh is net te zien aan de laterale kant van de voet en een spatbord omringt de hele schoen. Dit maakt de set Air Force 1 Sage modellen compleet, elk met zijn eigen sobere, stijlvolle look die het AF-1 ontwerp opwaardeert.

Rank de Nike Air Force 1 Sage
(10)

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Aziatisch-Pacifisch

Afrika

Midden-Oosten