SPORTSHOWROOM

Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (Shell)

  • Stijl

Air Force 1 Shell

De Nike Air Force 1 Shell is een high-top schoen gemaakt voor dames. Het bovenwerk van deze sneakerboot is geïnspireerd op seizoensgebonden bovenkleding en is gemaakt van een synthetisch waterdicht shell-materiaal dat perfect is voor wandelingen in de sneeuw. Daaronder zit een Air-middenzool en een rubberen buitenzool, met de traditionele concentrische cirkelvormige grip van de AF1 zodat de drager tractie behoudt in gladde omstandigheden. Ondertussen is er een wollige binnenzool van sherpa stof die de onderkant van de voet verwarmt door isolatie te bieden tegen de kou.

Net boven de middenzool omsluit een geweven nylon spatbord de hele voet en de uiteinden komen samen bij een naad in het midden van de voet. Terwijl versies zoals Platinum Violet dezelfde kleur gebruiken op zowel het spatbord als het bovenwerk, variëren versies zoals Desert Sand van kleur, hier paars op het eerste deel en lichtbeige op het tweede. Het bovenwerk zelf heeft stiksels die de verschillende segmenten afbakenen, maar er zijn geen overlays in de voorvoet of hiel. Diagonale lijnen van garen zijn genaaid in de bovenkant van de kraag, die boven de enkels uitsteekt, en verdere draden lopen schuin omhoog van de middenvoet naar de hiel. Deze lijnen stoppen wanneer ze de uitgebreide hielstrook ontmoeten - een brede band van materiaal met extra stiksels, waaronder een zigzaglijn die door het midden is geweven en een kriskras doosontwerp dat in de onderkant is geborduurd. Sommige versies van de Air Force 1 Shell hebben verschillende kleuren op deze elementen, zoals de Plum colourway met blauw garen aan de achterkant, paars aan de zijkanten en geel op de rechthoekige patch net boven de hiel van de middenzool. Andere modellen, zoals het Sail-model, houden het meer uniform met stiksels in dezelfde gebroken witte tint als de buitenkant.

Bij de geweven hielstrook zit een soortgelijke strook die over de tong loopt en drie lussen heeft vlakbij het uiteinde waar de elastische veters doorheen kunnen. Deze verdwijnen in de kraag aan de bovenkant van de eyestay, waardoor de AF1 Shell kan worden aangetrokken met een combinatie van het trekbandje op de tong en de knevel die uit de hiel steekt in plaats van met een gewone knoop. De oogschelp zelf overlapt de rest van het bovenwerk en is voorzien van geborduurde ringetjes rond elk oogje. Soortgelijke geborduurde ringen omringen de vetergaten op de hiel en de tong, evenals de twee imitatie ventilatieopeningen in het midden van de voet, die in werkelijkheid zijn afgesloten om te voorkomen dat er water in de schoen komt. Er is ook nog een beschermend omhulsel dat de laterale oogjes verbergt en versierd is met diagonale stiksels.

Deze damesschoen is versierd met zijn eigen speciale set merkelementen. Om te beginnen is de swoosh op de laterale zijwand gedrukt, maar niet op de mediale. Het heeft vaak een andere kleur dan het bovenwerk zodat het duidelijk zichtbaar is, zelfs op monochrome kleurstellingen zoals het zeeblauwe Midnight Turquoise en het levendige groene Volt. Er is ook een label met AF1 tekst dat achter de laterale rand van de oogschelp uitsteekt. De kleur varieert meestal van de buitenkant, bijvoorbeeld op de zwarte editie, waar het in een lichte grijstint verschijnt. Soortgelijke variatie in kleur komt voor op de mediale flank in de vorm van een unieke patch die met zigzagstiksels op iets meer dan enkelhoogte is bevestigd. Het bevat drie tekstsets die het verhaal van de Air Force 1 vertellen. De eerste heeft de woorden "Nike AF1 1982", ter herinnering aan het jaar waarin de eerste van deze iconische lijn werd uitgebracht. De tweede bevat een set coördinaten: 45.4871'N, 122.8037'W, wat een punt markeert op Southwest Farmington & Hall, een kruispunt in het centrum van Beaverton vlakbij het hoofdkantoor van Nike. Het laatste stuk is misschien wel het meest verrassend. Er staat "94FT X 50FT" en het staat naast een kleine swoosh. Dit zijn geen willekeurige afmetingen, maar de afmetingen van een regulier basketbalveld in de NBA, waardoor de Shell een knipoog geeft naar de basketbaltrainers die de sportieve wortels van de AF1 vormden. Dit kleine detail laat zien dat, ook al is de Nike Air Force 1 Shell een winterlaars, hij nog steeds zijn basis dankt aan het legendarische originele ontwerp.

Rank de Nike Air Force 1 Shell
(10)

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Aziatisch-Pacifisch

Afrika

Midden-Oosten