SPORTSHOWROOM

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (Experimental)

  • Technologie

  • Editie

  • Stijl

  • Sport

  • Kleur

  Air Force 1 Experimental

  De Nike Air Force 1 Experimental maakt deel uit van de N. 354 serie van het merk, die Nike sneakers uit heden en verleden eert door bestaande modellen bij te werken met gedurfde, innovatieve kenmerken. De AF1 Experimental belichaamt dit echt door zijn onconventionele bovenwerk, gemaakt met behulp van een vacuüm gesealde behandeling over een schuimmateriaal dat het een geheel eigen uitstraling geeft. Het resultaat is dat er nauwelijks stiksels te zien zijn, hoewel er minimale hoeveelheden overblijven op de eyestay en de laterale rand van het hielpaneel. In plaats daarvan steken gebogen ribbels uit het schuim om de scheidingslijnen tussen de overlays aan te geven, en de swooshes puilen uit aan de zijkanten. Op sommige ontwerpen kun je zelfs lichte kuiltjes in de toebox ontdekken waar normaal de perforaties zouden zitten.

  Hoewel het lijkt alsof er een dun vel plastic op de buitenkant zit, compleet met kreukels en vouwen, is het eigenlijk een deel van het zachte schuim eronder, dat er sponzig en gekraterd uitziet. Sommige paren AF1 Experimentals hebben afbeeldingen als "Air Force 1" in de buitenste laag opgesloten, maar op de meeste staat gewoon de N. 354 projectcode over de laterale swoosh geschreven. Deze code is ook te zien op een neon geel label dat het bovenwerk en de tussenzool aan de achterkant van de schoen overbrugt. Daaronder staan de woorden "Dit label is je garantie voor kwaliteit" en "Nike Air Force One Experimental".

  Naast de standaard set veters, die hier getipt zijn met metalen aglets, bevat de Experimental een elastisch trekkoord dat gebruikt kan worden om de schoenen ook strakker te maken, zodat de drager de veters los kan laten als hij dat liever doet. Dit flexibele koord hangt boven de eyestay, en aan de bovenkant zit een verstelbare knevel om het vast te zetten. Aan het andere uiteinde kan een plastic clip met Nike tekst worden gebruikt om het vast te maken aan de lus onderaan de ooghouder. Onder de veters rust een brede, gezwollen tong met blootgesteld schuim langs de rand. Waar veel modellen een tonglapje hebben, heeft de Air Force 1 Experimental een handig treklipje, zodat het Nike-merk in de laterale kant van de tong is verlegd en geborduurd.

  Een tweede treklipje steekt uit de hiel, waaronder een paneel uit het schuimrubberen bovenwerk tevoorschijn komt. Naast de fijne lijn van stiksels die langs de zijkant en de hielstrook daaronder loopt, is het merk Nike Air in reliëf geborduurd en omgedraaid voor een extra twist.

  Dit alles is gebouwd bovenop de typische rubberen buitenzool met een concentrisch cirkelprofiel en een Air tussenzool. Het uiterlijk is echter ongekend door de plastic verpakking die uit het bovenwerk komt en zich over de hele tussenzool naar beneden vouwt. Rondom de zijkanten verschijnen willekeurige vouwen - een kenmerk dat hem een ietwat edgy uiterlijk geeft.

  Net als andere sneakers uit de N. 354 serie is er een intrigerende boodschap getypt op de binnenzool van de Air Force 1 Experimental, naast een kleine, geschetste swoosh. Er staat "Het 'AF1 Experimental - Type' ontwerp is gebaseerd op een zuurstofmasker dat wordt gebruikt in het onderzoekslaboratorium van Nike Sports". Deze woorden bieden een klein inzicht in het concept achter dit boeiende model, dat uniek experimenteel is.

  Rank de Nike Air Force 1 Experimental
  (20)

  SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

  Doorgaan

  Kies je land

  Europa

  Amerika

  Aziatisch-Pacifisch

  Afrika

  Midden-Oosten