SPORTSHOWROOM
  adidas NMD

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (adidas)

  • Lijn

  • Collectie (NMD)

  • Model

  • Technologie

  • Editie

  • Materiaal

  • Sport

  • Samenwerking

  • Maat

  • Kleur

  adidas NMD

  NMD

  2015 was groots voor adidas. Yeezy lanceerde, de Ultra Boost werd onthuld, er waren een heleboel opzwepende collabs, waaronder Pusha T, Pharell Williams en Raf Simons, en ten slotte kwam in december de adidas NMD op een speciaal lanceringsevenement in New York City.

  De NMD, waarvan de naam een afkorting is voor nomade, is ontworpen voor de ontdekkingsreizigers, de scheppers en de culturele trendsetters van de moderne metropool; voor hen die altijd op de been zijn. De hedendaagse stadsbewoner heeft een schoen nodig die lange verkenningen van de stedelijke omgeving vergemakkelijkt, creatieve energie stimuleert en de drager de hele dag in beweging houdt.

  De adidas NMD ondersteunt dit high-octane bestaan door enkele van de meest innovatieve technologieën samen te voegen: Boost en Primeknit. Dat laatste is een enkelvoudig gebreid bovenwerk dat aanvoelt als een sok. Het is gemaakt van thermoplastische smeltgarens die flexibel, stabiel, ademend en ondersteunend zijn. De gesloten vetersluiting en de strak gelaste drie-strepen zijn aerodynamisch en zetten de voet vast. Esthetisch ziet het bovenwerk er zowel modern als atletisch uit.

  Opgeborgen in de onderkant van de NMD ligt de Boost-technologie van adidas. Adidas werkte samen met Duitse chemici, BASF, om een tussenzool te maken van duizenden energiegevende eTPU-belletjes. Ze werken als mini-luchtzakjes die zorgen voor ongekend comfort, flexibiliteit, duurzaamheid en waterdichtheid.

  Deze technologie wordt ondersteund door een gripvaste rubberen buitenzool met een rasterpatroon van inkepingen. Deze zijn niet alleen voor de sier. Volgens hoofdontwerper Nic Galway helpen ze de drager om met minder beperkingen te bewegen en zorgen ze voor het hoogst mogelijke energierendement.

  Op dezelfde manier bieden de kleurrijke balken die er als bakstenen uitzien op de flanken van de schoen extra stabiliteit, terwijl ze ook refereren aan jaren 80 adidas silhouetten zoals de Micro Pacer uit 1984, de Boston Super en vooral de Rising Star. De hielcounter, soms bekend als snor vanwege zijn kenmerkende vorm, biedt structurele steun en draagt het iconische adidas merk. Deze motieven versterken het idee van een schoen waarvan de visuele kenmerken ook deel uitmaken van zijn functie, terwijl de ouderwetse esthetiek het gevoel geeft dat hij geworteld is in de rijke en vertrouwde ontwerpgeschiedenis van adidas. Voor Galway was het belangrijk dat mensen de schoen onmiddellijk konden herkennen, zelfs als ze hem van veraf zagen, dus liet hij de NMD aanvoelen als een schoen die we al gewend zijn en gaf hij hem tegelijkertijd een unieke stijl die nog niet eerder was gezien.

  De adidas NMD is de ultieme stadssneaker. Boost- en Primeknit-technologieën worden gecombineerd tot een vederlichte, ergonomische schoen met een eigen, op de jaren tachtig geïnspireerde stijl. De NMD stelt ontwerpers en denkers in staat zich met gemak door de stad te bewegen, terwijl hij er ook in slaagt een evenwicht te vinden tussen comfort en superieure stijl, en hoewel hij inspiratie put uit het verleden, is hij ongetwijfeld ook toekomstgericht. Het is deze synergie die van de NMD een glanzend succes heeft gemaakt.

  Rank de Adidas NMD
  (39)

  SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

  Doorgaan

  Kies je land

  Europa

  Amerika

  Aziatisch-Pacifisch

  Afrika

  Midden-Oosten