SPORTSHOWROOM

Jordan 4 Retro OG

"Fire Red"

DC7770-160

Jordan 4 Retro OG DC7770-160 01
Jordan 4 Retro OG DC7770-160 02
Jordan 4 Retro OG DC7770-160 03
Jordan 4 Retro OG DC7770-160 04

Ga naar

  • Nike

De fascinerende kleuren van deze Jordan 4 Retro OG sneaker zijn gebaseerd op Jordan's eerste NBA team, de Chicago Bulls. Dit geeft hem een klassiek uiterlijk, terwijl de bekende kenmerken de populaire Jordan 4 esthetiek vestigen. Onder de voet heeft de buitenzool een Tech Grey veiligheidsneus gevuld met sterren in reliëf die rust op een eiland van wit onder de voorvoet. Rondom de zijkanten en achterkant van dit stuk rubber zit een fel vuurrood gedeelte met vergelijkbare visgraat tractiepatronen die anders zijn georiënteerd voor grip in alle richtingen. Deze levendige tint loopt door naar de middenvoet, waar het rond een ander stuk wit loopt, deze is glad en heeft een vuurrood Nike-logo in het midden. Onder de hiel keert Tech Grey terug, wederom met visgraat inkepingen om uitgebreide stabiliteit te bieden.

Een tonaal vergelijkbare maar materieel verschillende tussenzool brengt vuurrood rond de teen en laterale zijde samen met een elegante witte laag die de hiel omcirkelt en zich uitstrekt langs de mediale flank. Zichtbare lucht valt op onder de hiel en creëert een opvallend effect terwijl het de drager ook veel comfort biedt. Het laatste aspect van de tussenzool is een band van zwart polyurethaan die zich vanaf het vuurrode deel van de voorvoet naar achteren uitstrekt om rond de hiel te komen, en slechts even stopt om ruimte te maken voor een deel van dit levendige rood op de laterale zijwand.

Het bovenwerk is grotendeels gemaakt van elegant wit leer. Dit materiaal beslaat de overlay van de voorvoet, het paneel dat de teen, flanken en hiel omsluit en tot slot het kwartpaneel dat zelf doorloopt tot aan de kraag. Aan de achterkant van de schoen maakt het bovengenoemde paneel plaats voor het grote zwarte hielpaneel, een dubbele lijn van stiksels grenst aan het eerstgenoemde paneel als het naar beneden buigt vanaf de kraag. De vuurrode Nike Air tekst is vetgedrukt in het midden van de hiel en erboven bevindt zich een handig treklipje.

De witte veters worden op hun plaats gehouden door vier waaiervormige kooien met gaatjes die net als de andere elementen van de sneaker felrood gekleurd zijn. De bovenste aan elke kant van de kraag is bevestigd aan een zwarte driehoekige versiering die verbonden is met het leren paneel op de flank voor structurele stevigheid. Daarachter zijn cirkelvormige vlakken van wit gaas op een zwarte achtergrond te zien en opnieuw aan de onderkant van de oogpijp. Dit laatste deel loopt langs de bovenkant van de voet voordat het overgaat in de witte tong op het hoogtepunt.

Aan de binnenkant gaat de schoen over van vuurrood op de gewatteerde binnenwanden naar zwart op de sockliner. Op deze laatste plek verschijnen Nike Air logo's in meer vuurrode tinten en dezelfde tint verschijnt weer op de achterkant van de tong. Hier is een witte patch met Air Jordan letters ingeweven, voordat een ander label de look aan de voorkant van de tong afmaakt. Het witte oppervlak bevat zowel een vuurrood Jumpman-logo als het woord "Flight" in zwart voor een stijlvolle afwerking van deze opvallende sneaker.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 4
  • Stijlcode DC7770-160

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Aziatisch-Pacifisch

Afrika

Midden-Oosten