SPORTSHOWROOM

Jordan 6 Retro

"Maroon"

384664-116

Jordan 6 Retro 384664-116 01
Jordan 6 Retro 384664-116 02
Jordan 6 Retro 384664-116 03
Jordan 6 Retro 384664-116 04

Ga naar

  • Nike

Deze stijlvolle Jordan 6 Retro is een getrouwe recreatie van een van de OG kleurstellingen uit 1991, waardoor het een zeer aantrekkelijke sneaker is. De buitenzool is bedekt met hoekige lijnen die ontstaan door het samenspel van drie semi-transparante delen en twee ondoorzichtige delen. De eerste gedeelten komen vanaf de zijkanten van de voorvoet en lopen door over de hiel en hebben een gebroken witte tint, terwijl de tweede gedeelten, die de teen, hiel en het midden van de buitenzool vullen, volledig wit zijn. Ronde inkepingen zijn verspreid over de hiel en de voorvoet om uitstekende grip onder de voeten te bieden, en een Maroon Jumpman strekt zich uit onder de voetboog, wat een verleidelijke hint geeft van de meeslepende kleurencombinatie die het bovenwerk siert. Net als de buitenzool brengt de middenzool deze drie tinten samen met de doorschijnende stukken die over de zijkanten van de voorvoet en hiel lopen, waar ze een frame vormen rond de zichtbare Air demping. De rest van de polyurethaan tussenzool is wit, met rijke kastanjebruine accenten die een vleugje kleur toevoegen en de sneaker een sterke esthetiek geven.

Het bovenwerk is bedekt met eersteklas wit lederen panelen in een paar verschillende lagen. Door de voorste helft van de voet is de onderlaag te zien, een verzameling perforaties die ventilatie bieden aan de flanken tussen de dynamische overlay die op en neer snijdt langs de flanken. Aan de achterkant van de schoen omvat een grotere overlay de hiel tot aan de voorkant van de kraag aan elke kant. Dit paneel is ook gemarkeerd met beluchtingsgaten, met grote in de uitpuilende enkelbeschermers en kleinere aan weerszijden ervan. Net achter deze gaten loopt een voorgevormd wit treklipje vanaf de hiel naar buiten, met een dikke strook Maroon in reliëf in het midden.

Binnenin de schoen contrasteren wit en kastanjebruin nog een keer met elkaar, waarbij het eerste de binnenwanden siert en het tweede de binnenzool. Het witte Nike Air logo is op de binnenzool gedrukt en de tong die erboven uitsteekt is geheel kastanjebruin. De Air Jordan tekst staat in reliëf langs de bovenrand van de tong en twee vierkante vensters verschijnen er net onder. Een Maroon vetersluiting zit voor de tong en houdt de witte veters stevig op hun plaats. Het woord "Nike" staat helder in het wit op het oppervlak en de witte veter eronder keert deze kleurformatie om met een geborduurde Jumpman in Maroon draad. Deze fascinerende Air Jordan 6 wordt gecompleteerd door een subtiel merk - een wit Nike Air logo dat op meesterlijke wijze in het midden van de hiel is geweven.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 6
  • Stijlcode 384664-116

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Aziatisch-Pacifisch

Afrika

Midden-Oosten