SPORTSHOWROOM

Jordan 6 Retro

"Black Infrared"

384664-060

Jordan 6 Retro 384664-060 01
Jordan 6 Retro 384664-060 02
Jordan 6 Retro 384664-060 03
Jordan 6 Retro 384664-060 04

Ga naar

  • Nike

Felgekleurde accenten brengen deze slanke Jordan 6 Retro sneaker tot leven en zorgen voor felle contrasten op het stijlvolle bovenwerk. Onder de voet wordt de basis gevormd door verschillende gebieden van gripvast rubber. Het eerste is een ondoorzichtig zwart stuk dat door het midden van de voet loopt, van de teen bijna helemaal tot aan de hiel. Hier wordt het ontmoet door een doorschijnend deel met gekartelde randen dat het scheidt van een ander stuk zwart rubber dat de hiel afdekt. Aan weerszijden van de voorvoet verschijnen nog twee doorschijnende segmenten, beide met een lichtblauwe tint net als de eerste, voordat een Jumpman over het midden van de buitenzool springt in een vuurrode tint die Infrared 23 wordt genoemd. Het gebruik van deze krachtige roodtint is verantwoordelijk voor de bijnaam van de schoen: Infrared.

De tussenzool van polyurethaan, met zijn vloeiend gebogen randen die als golven op en neer kabbelen langs elke flank, brengt dezelfde drie kleuren opnieuw samen. Aan weerszijden van de voorvoet en de hiel zijn doorzichtige delen te zien. In de laatste zitten doorzichtige vensters waardoor de drager de daar aanwezige Air-kussentjes kan zien. Elk van deze gedeeltelijk doorzichtige segmenten is bedekt met een band van Infrared 23 en de rest van de tussenzool is zwart.

Terwijl de zool veel variaties in tint heeft, heeft het bovenwerk een meer samenhangend uiterlijk omdat het van hiel tot teen volledig is bedekt met pluche zwart nubuck. De eerste laag bedekt de voorste helft van de schoen, de tweede omvat de hiel en vormt de overlays die heen en weer bewegen over de flanken. Daaronder zit een laag verborgen van 3M reflecterend materiaal dat alleen te zien is in het donker. Dan zie je het door de reeks perforaties in de zijwanden en de bolvormige uitsteeksels die de enkels beschermen en de kraag zijn unieke vorm geven.

Nog meer ventilatiegaten zijn te vinden in de zachte stof van de tong, die ook zwart is, net als de veters die er kriskras overheen lopen. Aan de bovenkant worden deze op hun plaats gehouden door een Infrarood 23 knevel met een zwarte Jumpman erop gedrukt, en een zwarte bedekking met een Infrarood 23 Jumpman erin geborduurd schermt de veters net daaronder af. Ondertussen is de bovenkant van de tong voorzien van een zwarte rits. De bovenkant van de tong is gemaakt van stugger materiaal, ook weer in het zwart, met Air Jordan letters aan de bovenkant en twee vierkante vensters erin.

Aan de binnenkant is hetzelfde kleurthema te zien: de zachte stoffen voering is zwart en de binnenzool Infrarood 23. Op de binnenzool is een set zwarte Nike Air logo's gedrukt en de binnenzool loopt over de bovenrand van de hiel en vormt daar een klein lipje. Boven dit laatste kenmerk bevindt zich een zwart treklipje met een dikke strook in levendige Infrarood 23 tinten. Een subtielere touch is gebruikt op de hiel eronder, waar zwarte Nike Air tekst en een swoosh kunstig zijn geborduurd in het nubuck om deze stealthy sneaker in stijl af te maken.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 6
  • Stijlcode 384664-060

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Aziatisch-Pacifisch

Afrika

Midden-Oosten