SPORTSHOWROOM

Jordan 3 Retro

"Hall of Fame"

136064-116

Jordan 3 Retro 136064-116 01
Jordan 3 Retro 136064-116 02
Jordan 3 Retro 136064-116 03
Jordan 3 Retro 136064-116 04

Ga naar

  • Nike

Deze stijlvolle Jordan 3 Retro kreeg soms de bijnaam Katrina omdat hij voor het eerst werd gemaakt om de overlevenden van de orkaan van 2005 te helpen, maar staat nu bekend als Hall of Fame omdat de latere heruitgave een viering was van Michael Jordan's opname in de Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. Daarnaast is de kleurstelling gebaseerd op een van de originele Air Jordan 3 modellen, waardoor hij een sterk erfgoed heeft. De zool is gemaakt van stevig rubber met een groot aantal verschillende grip patronen om de drager een stevige stap te bieden. Het grootste deel van de buitenzool is voorzien van blokvormige profielpatronen in Cement Grey en een ander deel in deze aangename tint doorkruist de buitenzool achter de voorvoet. Stervormige versieringen omzomen de teen voor een kegelvormig deel van Fire Red rubber gemarkeerd met concentrische cirkelvormige griplijnen. Een wit stuk vult vervolgens het achterste deel van de buitenzool en de mediale middenvoet, en onder het midden van de hiel is vuurrode Jordan tekst in reliëf aangebracht.

De volgende stap is de polyurethaan tussenzool, waarvan de lichtgewicht, duurzame body een zak Nike Air herbergt die je kunt zien door een doorzichtig venster in de hiel. Het grootste deel van deze functie is wit, maar het bovenste achterste deel is vuurrood en een lijn van witte stiksels doorkruist de teen. Meer sierlijke witte tinten komen terug op het bovenwerk, dat bestaat uit een glad leren spatbord en een paneel van getrommeld leer dat van de voorvoet helemaal terug naar de hiel loopt. Onderweg vormt het de onderste en bovenste delen van de eyestay, met vuurrode ringetjes die plaats bieden aan de witte veters aan de onderkant en zwarte stukjes TPU die ze aan de bovenkant vastzetten. Tussen deze twee delen verwijdert de overlay zich van de rand van de tong om de witte leren onderlaag en de vele kleine perforaties te laten zien. Terwijl deze de voet helpen ademen, bieden de witte halve cirkels van TPU die hieruit omhoog komen nog meer oogjes waar de veters doorheen geregen kunnen worden.

Meer geperforeerde delen zijn te vinden aan de bovenkant van de mid-cut kraag en de onderste helft van de tong. De bovenkant van de tong is wit getrommeld leer en in het midden van de tong staat een Fire Red Jumpman, die daar kunstig is geborduurd. De bovenkant van de tong is ook vuurrood, wat een hint geeft naar het kleurenschema aan de onderkant. Een witte patch wijkt af van deze rode kleurstelling, met een soortgelijk effect op de binnenzool, waarvan het vuurrode oppervlak is versierd met een witte Jumpman. Het laatste onderdeel van deze comfortabel zachte binnenzool zijn de gewatteerde witte zijkanten.

Terug naar de buitenkant, het overdreven hielpaneel is gevormd tot een gewelfde kegelvorm met parallelle banden in reliëf in de bovenste helft, zodat het kan worden gebruikt als een handig treklipje. De onderste helft is voorzien van het kenmerkende Jumpman-logo boven het woord 'Air', die beide in zwart afsteken tegen de witte achtergrond van het hielpaneel. Het laatste opvallende kenmerk van de schoen zijn de beroemde overlays met olifantenprint die de hiel en tenen accentueren. De combinatie van cementgrijs en zwart zorgt voor een opvallende afsluiting van deze iconische Air Jordan 3.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 3
  • Stijlcode 136064-116

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Aziatisch-Pacifisch

Afrika

Midden-Oosten