SPORTSHOWROOM

Jordan 11 Retro Low

"Concord"

528895-153

Jordan 11 Retro Low 528895-153 01
Jordan 11 Retro Low 528895-153 02
Jordan 11 Retro Low 528895-153 03
Jordan 11 Retro Low 528895-153 04

Ga naar

  • Nike

Deze Jordan 11 Retro Low is gebaseerd op de originele high-top sneaker die midden jaren 90 werd uitgebracht als de eerste AJ11. Hij heeft dan ook een vergelijkbaar geraffineerd kleurenschema, met witte en zwarte tinten die perfect bij een smoking passen. Hij heeft ook de bekende doorschijnende buitenzool met subtiele griplijnen die heen en weer buigen over het oppervlak. Aan elk uiteinde zijn dieppaarse pods aangebracht in het gedeeltelijk doorzichtige rubber. Hun kleur is de bron van de bijnaam Concord van de schoen, omdat dit ook de naam is van de paarse tint. Visgraatprofielen zorgen voor extra tractie onder de voet, terwijl de koolstofvezelplaat die zichtbaar is achter het doorschijnende rubber de zool verstevigt en de drager een stevige stap geeft. Hoewel het grootste deel van deze plaat bestaat uit een honingraatpatroon gevormd door twee donkere grijstinten, is in het midden een helderwit Jumpman-logo te zien.

Bovenop deze stevige basis is een dikke laag wit Phylon foam gestapeld, waarvan de binnenkant is opgevuld met een groot luchtcompartiment over de hele lengte van de schoen. Dit zorgt voor uitgebreid comfort onder de voeten, terwijl het overdreven zwarte spatbord erboven het bovenwerk beschermt tegen modder- en vuilspetters. Bovendien is dit grote kenmerk gemaakt van lakleer, zodat het oppervlak een spectaculaire glans geeft in het licht.

Over de bovenkant van de voet zit wit ballistisch gaas voor extra duurzaamheid en ademend vermogen, en hetzelfde materiaal bedekt ook de tong. De hiel is bedekt met een paneel van glad wit leer. In het midden is een miniatuur Jumpman geborduurd, net onder het kleine zwarte haklipje dat gevormd is uit de binnenvoering van de schoen. Hier staat het nummer 23 in het wit - een verwijzing naar het beroemde shirtnummer van Jordan.

Het zachte zwarte materiaal van het hiellipje reikt vervolgens tot binnenin de sneaker, verspreidt zich over de binnenwanden en de binnenzool voordat het terugkeert aan de onderkant van de tong. Een witte Jumpman siert de inlegzool, zijn felgekleurde vorm steekt perfect af tegen de donkere tint eromheen. Aan de buitenkant zijn stroken wit textiel aan weerszijden van het kwart bevestigd om het vetersysteem te maken. Elke strook heeft een lus aan het uiteinde dat gebruikt kan worden als oogje voor de dikke witte veters. Daaronder, in het midden van de tong, zit een zwarte branding patch met Jordan en Jumpman tekst in het wit. Ze zijn zo gemaakt dat de woorden alleen aan de zijkant te lezen zijn, voor een intrigerende look. Daartussen rust een donkerpaarse Jumpman, die deze iconische colourway afrondt met een stijlvol stukje branding.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 11
  • Versie Concord
  • Stijlcode 528895-153

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Aziatisch-Pacifisch

Afrika

Midden-Oosten