SPORTSHOWROOM

Nike Dunk High Premium

"Ueno Panda"

323955-101

Nike Dunk High Premium 323955-101 01
Nike Dunk High Premium 323955-101 02
Nike Dunk High Premium 323955-101 03
Nike Dunk High Premium 323955-101 04
Nike Dunk High Premium 323955-101 05
Nike Dunk High Premium 323955-101 06

Ga naar

  • Nike

Deze vage Nike Dunk High Premium is geïnspireerd op een reuzenpanda die in het Ueno Park in Tokio woont, vandaar de bijnaam Ueno Panda. Net als andere Dunks die deze naam dragen, heeft hij een overwegend tweekleurige constructie van wit en zwart, kleuren die beide terugkomen op de duurzame rubberen cupsole. De eerste kleur komt op de buitenzool terecht, waar het zich beweegt van de concentrische ringen onder de voorvoet, via de centrale inkeping met merkopdruk naar de nokjes die rond de hiel lopen. Ondertussen is de met schuim gevulde tussenzool bekleed met zwart, wat comfort geeft als aanvulling op de ondersteuning die de buitenzool biedt.

Het bovenwerk is bedekt met een witte basislaag van imitatiebont die de ruige vacht van zijn naamgenoot voorstelt. Dit is te zien bij de toebox, de middenvoetpanelen en de kraag, terwijl de overlay aan de achterkant ook van dit knusse materiaal is gemaakt. De voorvoet overlay en eyestay, aan de andere kant, hebben een vergelijkbaar borstelige buitenkant, maar deze keer in het zwart. Afwijkend van deze pluche bekleding is het zwarte leren treklipje in het midden van de hiel en de twee zwiepjes die daarvandaan wegbogen langs de flanken. Ook deze zijn gemaakt van zwart leer, wat de zijkanten een zekere gestroomlijndheid geeft.

Alles wordt bij elkaar gehouden met zorgvuldig genaaide stiksellijnen, waarvan de meeste in dubbele lijnen rond de randen van de overlays lopen, hoewel sommige slechts door enkele lijnen worden vastgehouden. Vier extra parallelle banden lopen van de ene kant van de hiel naar de andere, waardoor een intrigerend patroon ontstaat tussen het harige materiaal eromheen. Daarboven is de bovenlijn zwart, net als de binnenwanden, maar de binnenzool is versierd met een kleurrijke afbeelding die de lay-out van Ueno Park weergeeft. De woorden "Ueno Okachimachi" - de naam van een nabijgelegen metrostation dat het park aandoet - zijn in het wit op het oppervlak gedrukt. Aan de buitenkant zit op de zwarte tong een zwart label met witte Ueno-tekst in dynamische kalligrafie in het midden, waarmee dit unieke Dunk-ontwerp compleet is.

  • Geslacht Heren / Dames
  • Merk Nike
  • Collectie Dunk
  • Stijl High
  • Versie Panda
  • Stijlcode 323955-101

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Aziatisch-Pacifisch

Afrika

Midden-Oosten