SPORTSHOWROOM

Nike Air Force 1 High x Supreme ‘World Famous’

"White"

698696-100

Nike Air Force 1 High x Supreme ‘World Famous’ 698696-100 01
Nike Air Force 1 High x Supreme ‘World Famous’ 698696-100 02
Nike Air Force 1 High x Supreme ‘World Famous’ 698696-100 03
Nike Air Force 1 High x Supreme ‘World Famous’ 698696-100 04

Ga naar

  • Nike

Het tweekleurige ontwerp van deze Nike Air Force 1 High x Supreme 'World Famous' geeft de excentrieke merkeffecten een aandachttrekkende stoerheid die zorgt voor een opvallende sneaker. De schoen staat simpelweg bekend als de witte kleur vanwege het primaire gebruik van deze zuivere tint en rust op de betrouwbare AF1 buitenzool met concentrische cirkelvormige gripformaties die zowel onder de hiel als de voorvoet uitkomen. Stervormige reliëfs omzomen de teen en hiel, terwijl er lamellen zijn geplaatst langs de randen van de buitenzool om het stevige profiel af te maken. De hele structuur is wit en onder de voetboog is een delicaat stukje Nike-merk in reliëf aangebracht.

Daarboven heeft de geheel witte tussenzool een licht gestructureerde afwerking, met een dikke lijn in reliëf rond de hiel die helpt om de Air-tekst te benadrukken die uit de laterale hiel komt. Dit opschrift benadrukt de aanwezigheid van een luchtcompartiment in de hiel van de schoen, die wordt ondersteund door schuimrubberen demping in de rest van de middenzool, wat de drager uiteindelijk uitstekend comfort biedt over de hele lengte van de schoen. Aan de buitenkant bevat de bovenrand een ondiepe groef die rond de omtrek van de tussenzool loopt. Het midden is gevuld met witte stiksels die een visuele grens vormen tussen de rubberen cupsole en het bovenwerk.

Premium wit leer vormt dit bovenwerk en geeft vorm aan de onderlaag van de toebox en middenvoet, evenals de overlays op de voorvoet en rond de hiel. Een waaier van perforaties siert de teen, met extra ventilatiegaten aan weerszijden van de middenvoet om de lucht vrij door de sneaker te laten stromen. Over de bovenkant van de voet houdt een wit leren oog een set veters in dezelfde kleur vast, en een metallic zilveren veterdubrae houdt ze nog steviger op hun plaats, waarvan het oppervlak is gemarkeerd met de tekst "AF-1" en "Supreme". Elders verbergt het binnenwerk een felle kleurflits, want onder de witte voering is de binnenzool in een levendige rode tint die verwijst naar het bekende Supreme-logo, een effect dat wordt ondersteund door het witte dubbele merk dat erop is gedrukt.

Het achterste gedeelte van de schoen bevat de meest in het oog springende details. Ten eerste verschijnt er een gebogen Supreme-logo in zwart op de achterkant van de voet, het woord in tweeën gedeeld door het midden door de witte band van leer die de naad in het midden van de hiel bedekt. Daarboven zit een glanzend wit leren haklipje met 94 erin geweven ter ere van het jaar waarin Supreme werd opgericht. Over de bovenkant van het nummer is een felrode swoosh genaaid en door de lus van het hiellipje loopt een wit bandje van textiel voor een stabielere pasvorm om de enkel. Het bandje loopt rond de voorkant van de kraag, waar het wordt vastgemaakt met klittenband, en toont de woorden "World Famous" in dikke zwarte letters.

Aan de bovenkant van de tong is een wit label te zien met meer logo's van beide bedrijven. Een Nike Air logo en Air Force 1 tekst zijn in zwarte letters door het label geweven en net daaronder is het rood-witte Supreme dooslogo toegevoegd, wat nog een stralende kleur aan het bovenwerk geeft. Tot slot zijn op de flanken in zwart kiezelleder de kenmerkende Nike swooshes te zien die alle Air Force 1's sieren, waardoor de sneaker wordt gecompleteerd met nog een uitstekend tonaal contrast.

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Aziatisch-Pacifisch

Afrika

Midden-Oosten