SPORTSHOWROOM

Jordan 1 Mid

"White Chicago"

554724-116

Jordan 1 Mid 554724-116 01
Jordan 1 Mid 554724-116 02
Jordan 1 Mid 554724-116 03
Jordan 1 Mid 554724-116 04

Ga naar

  • Nike

Deze elegante Jordan 1 Mid is versierd met de drie kleuren van de door fans geliefde Chicago colourway, maar door het primaire gebruik van één bepaalde kleur heeft hij de bijnaam White Chicago gekregen. De buitenzool is hier een goed voorbeeld van, want deze is helemaal wit, inclusief de ronde grip patronen van de voorvoet en de blokvormige nokjes die de hiel versterken. Zelfs het Nike-merk in het midden en de met sterren ingelegde teen hebben deze lichte tint, waardoor het visueel verbonden is met de tussenzool erboven, die ook helemaal wit is. Aan de binnenkant van deze tussenzool bevindt zich een veerkrachtige zak met ingekapselde Air die, samen met de zachte foam demping, de drager maximaal comfort onder de voeten biedt. De buitenkant is licht gestructureerd tot aan de band met witte stiksels rond de bovenrand, waar hij glad wordt.

Terwijl de basis van de schoen zowel ondersteunend als stevig is, levert het bovenwerk een modieuze esthetiek door het gebruik van de bekende leren panelen die geassocieerd worden met dit klassieke silhouet. De voorste helft is bijna helemaal wit, van het spatbord voor de voorvoet tot de geperforeerde toebox en het paar overlays dat vanaf de middenzool daarachter omhoog loopt. Deze zijn bovenop de witte eyestay geplaatst, wat betekent dat ze de onderste drie oogjes aan elke kant delen, voordat de bovenste aan de voorkant van de Gym Red kraag verschijnen. Samen met de hiel tegen de hiel, die in dezelfde felle tint is uitgevoerd, zorgt dit voor een kleurrijk accent aan de achterkant van de schoen. De kraag zelf wordt weer wit en ook de middenvoetpanelen hebben deze lichtere tint.

Over de bovenkant van de voet strikken witte veters de zwarte canvas tong voor meer sterke tonale contrasten. Een soortgelijk effect is bereikt op de bovenkant van de tong, waar een witte patch met Gym Red Jumpman Air logo levendig door het midden is geweven. De donkere tinten van de tong lopen door in de schoen, waar alles van de voering tot de binnenzool zwart is. Een witte Jumpman brengt licht op deze laatste functie en een wit label verschijnt op de achterkant van de tong. Aan de buitenkant zijn de Air Jordan Wings op de kraag aan de zijkant wit, net als de rechthoek van leer in het midden van de hiel. Uitgestrekt vanaf deze op de flanken zijn twee zwart lederen swooshes met subtiele witte contouren die ze van de zijkanten van de schoen tillen om een boeiend 3D-effect en een sterk tonaal contrast te creëren, waardoor de opvallende look van dit alternatieve Chicago ontwerp compleet is.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 1
  • Stijl Mid
  • Stijlcode 554724-116

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Aziatisch-Pacifisch

Afrika

Midden-Oosten