SPORTSHOWROOM

Jordan 1 Low

"Green Toe"

553558-371

Jordan 1 Low 553558-371 01
Jordan 1 Low 553558-371 02
Jordan 1 Low 553558-371 03
Jordan 1 Low 553558-371 04

Ga naar

  • Nike

De kleurblokkeringsstijl van deze Jordan 1 Low roept de historische look van eerdere ontwerpen op, voor een sneaker van hoge klasse. Wit is het canvas waar de donkere tinten vanaf schijnen, eerst op de met lucht gevulde middenzool en dan door de leren middenvoetpanelen, die uitlopen in een dun stuk materiaal rond de hiel. Ondertussen is de hele buitenzool bedekt met een elegante kleur Noble Green, inclusief de structuren met lamellen onder de hiel en de concentrische cirkels onder de voorvoet.

Deze rijke groene tint komt terug op het bovenwerk en het gebruik ervan in de toebox gaf de schoen zijn bijnaam Green Toe. Ventilatiegaten in dit gedeelte verluchten de voet en het zwarte spatbord eromheen beschermt de teen tegen modderspetters. Net achter de teen zit een paar zwarte overlays die vanaf de tussenzool omhoog lopen en aan beide kanten over de onderkant van de oogbies rusten. Deze is ook zwart en deelt de onderste oogjes met de eerder genoemde overlays. De zwarte veters binden het geheel en over de bovenkant van de voet ligt een zwarte tong met een geborduurde Jumpman in een goudgele tint, Pollen genaamd. Het shirtnummer van Michael Jordan, 23, is subtiel toegevoegd aan de veterlus, ter nagedachtenis aan de man achter de sneaker.

Aan de achterkant van de voet keert Noble Green terug op de hiel en rond de laag uitgesneden kraag. Een set Air Jordan Wings is kunstig in de hiel gestikt onder een kleine rechthoek van leer in meer rijke groene tinten. Aan weerszijden van de rechthoek zit een leren swoosh, waarvan de zwarte kleur perfect past tussen de witte middenvoet en de Noble Green delen van de hiel. Een fijn wit draadstreepje doorkruist het midden en is diagonaal in elke zijwand genaaid van de middenzool naar de oogboog. De overtuigende combinatie van zwart en wit komt nog een keer terug aan de binnenkant van de schoen, waarbij de eerste kleur de gewatteerde binnenvoering en de binnenzool bedekt en de tweede het Jumpman silhouet op de binnenzool accentueert, voor een passende afsluiting van deze stijlvolle Jordan 1.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 1
  • Stijl Low
  • Stijlcode 553558-371

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Aziatisch-Pacifisch

Afrika

Midden-Oosten