SPORTSHOWROOM
  adidas Predator

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (adidas)

  • Collectie (Predator)

  • Model

  • Maat

  • Kleur

  • Sport

  adidas Predator

  adidas Predator

  55 artikelen

  Voor sensationele spelers die de bal met stijl bespelen.

  Predator

  Toen Liverpool voetballer Craig Johnston eind jaren tachtig met pensioen ging, besloot hij door te gaan met het coachen van jongeren om in contact te blijven met het spel waar hij van hield. Toen hij merkte dat de voetbalschoenen uit die tijd allemaal van leer waren gemaakt, besloot Johnston dat hij een deel ervan wilde vervangen door rubber om dezelfde mate van curve en balcontrole te bieden die het rubberen slagvlak van een tafeltennisbatje bood. Hij besteedde bijna een half decennium aan het ontwikkelen van een ontwerp met gripvaste rubberen randen. Uiteindelijk overtuigde hij, met behulp van een demonstratievideo met de Duitse legende Franz Beckenbauer in de hoofdrol, adidas om mee te doen, en zijn bescheiden idee werd de wereldberoemde adidas Predator voetbalschoen.

  In 1994 debuteerde de schoen met het woord "Predator" in een schuin lettertype op de tong, dat de toon zou zetten voor de hele serie. De schoen had een zwarte, zwaar generfde constructie van kangoeroeleer en diepe nokachtige vinnen in rubber door de voorkant, die ontworpen waren om de bal zijn ongekende zweep en krul te geven. De rode voering rond de noppenplaat en de gekartelde witte drie strepen van het adidas logo completeerden de iconische kleurstelling in de zwarte, rode en witte tinten die uiteindelijk een essentieel onderdeel zouden worden van de stijl van de Predator. Deze kenmerken creëerden een esthetiek die een gevoel van dramatische, voelbare opwinding rond deze originele schoenen genereerde.

  Adidas heeft geprobeerd dit gevoel in de jaren daarna vast te houden door experimentele technologie te blijven combineren met unieke styling. Dit leidde onderweg tot de ontwikkeling van bepaalde belangrijke kenmerken. In 1995 introduceerde de adidas Predator Rapier een tong die omgevouwen kon worden, terwijl 1998 asymmetrische vetersluiting bracht. In 2015 stopten ze met de Predator en ontwikkelden ze een veterloos, gebreid systeem dat zijn weg vond naar de '18+' Predator revival van 2018, die ook een stijlvolle sokkelkraag had. Deze voortdurende innovatie suggereert dat adidas hoge eisen zal blijven stellen aan de Predator schoen, gebruik makend van de nieuwste geavanceerde technologie, en altijd op zoek om maximale baluitwijking te combineren met ingenieuze styling.

  Na verloop van tijd, toen het ontwerp van de adidas Predator werd veranderd en bijgewerkt, begon het een bepaald kaliber speler aan te trekken. Zij die met de bal konden toveren door het schijnbaar onmogelijke te doen. Zonder uitzondering waren deze individuen vaardig, precies en krachtig.

  Als de Predator speler iemand is die een reeks iconische prestaties heeft geleverd, dan begint de lijst zeker met David Beckham. Slechts twee jaar na de release scoorde Becks een wonderbaarlijke treffer op de middenlijn tegen Wimbledon terwijl hij de adidas Predator droeg, waarmee hij een opwindend nieuw talent in de voetballerij werd. Hij was de Predator speler bij uitstek, die de bal controleerde, het spel beheerste en de bal vanuit vrije trappen met koelbloedig gemak en majestueuze precisie binnenschoot. Terwijl hij geleidelijk een legende van het spel over de hele wereld werd, bleef zijn associatie met de almachtige Predator laars bestaan en was iets dat hem zijn hele carrière bij zou blijven.

  Een andere kolossale Predator speler was Zinedine Zidane. Op het WK '98 in Frankrijk leidde de imperieuze middenvelder het Franse team naar een ongelooflijke thuisoverwinning terwijl hij de Predator droeg. Voor zijn club leidde Zidane Real Madrid naar hun 9e Europa Cup overwinning in 2002, waarbij hij een majestueuze volley scoorde met een paar Predator Mania Reals. Hij hielp zelfs bij de ontwikkeling van de Predator PowerSwerve met adidas. Hij is een talisman geweest voor de Predator en heeft geholpen deze in de voetbalgeschiedenis te schrijven. Zijn vaardigheid, dapperheid aan de bal, zijn vermogen om agressief te zijn wanneer dat nodig is (en soms wanneer dat niet nodig is), en zijn doelpuntendreiging vanaf het middenveld vormden de verwachtingen van een "Predator"-speler.

  In het moderne tijdperk is de adidas Predator nieuw leven ingeblazen door de visionaire, intelligente en branievolle middenvelder, Paul Pogba. In 2018 behaalde het Franse team, geholpen door de scorende en assisterende kracht van Pogba, een overtuigende 4-2 overwinning op Kroatië in de WK-finale, waaruit blijkt dat deze tientallen jaren oude schoen nog steeds relevant is.

  Adidas is doorgegaan met het produceren van unieke Predator ontwerpen die geliefd zijn bij voetballers van alle stijlen, terwijl het ook de innovatieve technische eigenschappen heeft ontwikkeld die nodig zijn om die handelsmerkbocht te bereiken. De legendes die deze laarzen hebben gedragen zijn jagers met aangeboren vaardigheden en gevoel voor elke situatie. Net als de laarzen zijn het roofdieren.

  Rank de Adidas Predator
  (10)

  SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

  Doorgaan

  Kies je land

  Europa

  Amerika

  Aziatisch-Pacifisch

  Afrika

  Midden-Oosten