SPORTSHOWROOM
  adidas Ozweego

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (adidas)

  • Lijn

  • Collectie (Ozweego)

  • Model

  • Editie

  • Sport

  • Maat

  • Kleur

  adidas Ozweego

  adidas Ozweego

  276 artikelen

  Deze hardloopschoen uit het eind van de jaren negentig belichaamt perfect de chunky trainer-esthetiek.

  Ozweego

  De Ozweego serie, of de "Weegz" zoals het in de volksmond heet, begon zijn leven in juli 1996 met de Ozweego 1, die de technologische double-whammy bood van adiPRENE elastische vulling onder de voorvoet en een Torsion boog die de schoen veerkracht en structuur gaf. Deze combinatie leidde ertoe dat hij gemakkelijk werd aangenomen door lopers van alle stijlen en niveaus.

  Vervolgens kwam in 1997 de Ozweego 2 met een opnieuw ontworpen bovenwerk en dezelfde reactieve adiPRENE technologie als bij het eerste ontwerp.

  Toen, in '98, werd de Ozweego 3 uitgebracht. Deze had een groot aantal nieuwe ontwerpkenmerken, waaronder Torsion van de tussenzool en een ander ontwerp van de oogpijp dat de pasvorm van de schoen verbeterde. Daarnaast was er een groter gaasoppervlak ter vervanging van de overlays van de vorige versie, en adiPRENE in de hiel en adiPRENE+ in de voorvoet. Deze upgrade verbeterde echt de ervaring van de drager, met een vermeende energieteruggave van 67%. De nieuwe, gebogen ontwerpen die door het ademende gaas en de enkel-tot-teen leren spatborden vloeiden, spraken de artiesten en muzikanten van de late jaren '90 aan, en hun steun hielp de schoen een vaste plaats te vinden in de popcultuur van die tijd.

  Tussen '99 en '00 probeerde de Ozweego 4 de meest geliefde aspecten van de eerste drie modellen samen te brengen, met een gaaszware, grove zolen, Y2K-esthetiek. De Ozweego 5, een zeldzame schoen, werd geïntroduceerd met een Climacool-achtige schacht en gedebosseleerde plastic wikkels met vloeiende contouren over een lichtgewicht mesh. De Ozweego Millennium was omvangrijker dan ooit, en de zilveren accenten voegden een buitenaards gevoel toe en dienden tevens als referentie voor toekomstige samenwerkingen.

  Na de Millennium stopte adidas met het uitbrengen van nieuwe modellen in de Ozweego serie, en, op één under-the-radar vrouwelijke runner release na, dreef het langzaam weg door de jaren 2000.

  Maar enkele jaren later wekte Raf Simons de belangstelling voor de collectie weer op toen hij de baanbrekende Ozweego 3 x Raf Simons schoen uitbracht. Dit was in 2013, twintig jaar na de release van de eerste Ozweego en vijftien jaar sinds de 3. Het nam het gewelfde ontwerp van eind jaren '90 en vertaalde het naar een tweekleurige kleurstelling, waarbij het ontwerp verfijnd werd, maar de zo belangrijke grove look behouden bleef.

  De samenwerking met Raf Simons was een indicatie van een veranderende modecultuur. Het werd door grote modetijdschriften aangeprezen als de sneaker van de maximalistische jaren 90 modebeweging die zich daarna ontwikkelde en eind jaren 2010 domineerde.

  In 2019 bracht adidas, na Rafs opleving en verschuivende attitudes, een herhaling van de Ozweego 3 uit die trouw bleef aan de suède, mesh en TPU kenmerken van het origineel en nog steeds geproduceerd wordt. Met dezelfde adiPRENE en adiPRENE+ technologie voor demping en een eigenzinnige vetersluiting, verwijst de update naar Raf Simons' versie door de toevoeging van een uitstekende synthetische hielbuis.

  Eind jaren negentig was de Ozweego serie een van de meest experimentele, futuristische en gedurfde ontwerpen op de markt. Elke uitgave wekte enthousiasme en opwinding op bij oude en nieuwe fans. Sindsdien is dit iconische silhouet herboren en opnieuw uitgevonden, en hoewel de tijd voortschrijdt en ontwerpers komen en gaan, zal het altijd onvoorwaardelijk Ozweego blijven.

  Rank de Adidas Ozweego
  (19)

  SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

  Doorgaan

  Kies je land

  Europa

  Amerika

  Aziatisch-Pacifisch

  Afrika

  Midden-Oosten