SPORTSHOWROOM SPORTSHOWROOM
  Nike VaporMax 2020

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air VaporMax)

  • Model (2020)

  • Kleur

  Nike VaporMax 2020

  Nike VaporMax 2020

  26 artikelen

  Nike’s duurzame sneakers verheven tot nationale trots.

  Air VaporMax 2020

  Het vertrouwen dat Nike heeft in de vernieuwde, duurzamere en kleurrijkere Nike VaporMax 2020, blijkt uit het feit dat het model oorspronkelijk uitgebracht werd als deel van de Team USA’s “Medal Stand” collectie. Daarmee zijn deze sneakers verheven tot het niveau van nationale trots.  

  Er is één sleutelwoord voor deze groeiende trots: duurzaamheid. Dit nieuwe VaporMax 2020 design bestaat immers uit maar liefst 75% gerecycleerd productieafval en het totaalgewicht van de schoen bevat niet minder dan 50+% gerecycleerde materialen. Voor het ontwerp van het bovenwerk werd gebruik gemaakt van Nike’s baanbrekende Flyknit-technologie. Hierbij worden garens met precisie vervaardigd om verspilling tot het minimum te beperken, dit in tegenstelling tot de klassieke knip-en-naai-methode. Dankzij de techniek worden verschillende wonderlijke kleuren tot een intiem kleurenspel vermengd in één enkele stof. Bovendien zijn de garens gemaakt uit ongeveer 67% postindustrieel, hergebruikt materiaal in gewicht, alsook uit verschillende opnieuw samengestelde componenten (zoals gerecycleerd plastic flessenafval). De noodzaak om meer rauwe petrochemische materialen te produceren neemt hierdoor aanzienlijk af.

  Het recyclagethema zet zich door in de Ortholite-binnenvoering die gemaakt is uit ruwweg 50% gerecycleerd materiaal en de tong uit minimum 80% hergebruikte foam. De hielkap en teenkap bestaan allebei uit ongeveer 60% hergebruikte TPU wat resulteert in een betoverend patroon dat creativiteit en vitaliteit uitstraalt. Wat het comfort betreft, staat de FlyEase-technologie garant voor gebruiksgemak en aanpasbaarheid, en de Vapormax voor comfortabele zooldemping. De Air VaporMax 2020 zijn een staaltje van moderne technologie waarmee het bewijs geleverd wordt dat massaproductie en duurzaamheid in de toekomst hand in hand zullen gaan.

  Rank de Nike VaporMax 2020
  (0)

  SPORTSHOWROOM gebruikt cookies. Bekijk ons cookie beleid.

  Doorgaan

  Choose your country

  Europe

  Americas

  Asia Pacific

  Africa

  Middle East